Fem i VM och nitton i EM. Det blir många svenskar att hålla reda på när vi ska följa MXGP–tävlingen från Kegums i helgen. Störst förtroende sätter vi till Filip Bengtsson, Ken Bengtsson och Tim Edberg. Edberg störs dock av en tumskada från första 125–rundan i Valkenswaard. 

Eddie Hjortmarker gör VM–comeback när han tar bussen till Letlland och Kegums i helgen. Han debuterar samtidigt i MXGP, där han styr en 450–maskin från Suzuki. Sällskap får han av de två Bengtssons – Jonathan och Filip. Filip är kanske den vi ska hoppas mest på, inte minst efter vad han visade under lag–VM på samma bana 2014.

I MX2 ser vi förstås Alvin Östlund och Anton Gole. Östlund gjorde sin bästa insats för säsongen senast och klättrade till en 19:e plats i sammandraget, medan Gole inte fick med sig några poäng. SM–premiären i helgen som gick lovar dock gott från VM–rookien.

 

Ken Bengtsson är totalsexa efter två rundor körda i EMX250.

 

I EMX250 hittar vi Ken Bengtsson på en total sjätte plats med två rundor av nio körda. Finnen Miro Sihvonen dubbelvann på sanden i Valkenswaard senast och har skaffat sig en 20 poäng stor ledning redan. Till start i Kegums ser vi också bland annat Stefan Olsson, som hoppas på att kunna kvala in för första gången i år.

125–klassen till slut besöks av hela 14 svenska förare. Som totalfyra efter premiären har vi Tim Edberg som stod för två fantastiska och inte minst spektakulära körningar i Valkenswaard, men som tyvärr tvingades lämna Holland med en skadad tumme. I Kegums är han i alla fall och det återstår att se om den nya generationens Edberg kan övervinna smärtan och på nytt fightas om en pallplats.

Samtliga svenskar till start:

MXGP: Eddie Hjortmarker, Suzuki, Jonathan Bengtsson, KTM, Filip Bengtsson, KTM.
MX2: Alvin Östlund, Yamaha, Anton Gole, Husqvarna
EMX250: Ken Bengtsson, Yamaha, Max Erlandsson, Honda, Felix Nilsson, KTM, Hampus Kahrle, KTM, Stefan Olsson, KTM
EMX125: Tim Edberg, Yamaha, Adam Einarsson, TM, Leopold Ambjörnsson, KTM, Alex Pettersson, Husqvarna, Viking Lindström, KTM, Rasmus Håkansson, Yamaha, Filip Olsson, Husqvarna, Emil Jönrup, KTM, Elias Persson, KTM, Arvid Lüning, Yamaha, Isak Gifting, KTM, Edvin Hagman, KTM, Axel Semb, Husqvarna, Axel Gustafsson, Husqvarna