En ny säsong kan också innebära en nystart. Nya färger och nya mål. En förare som kommer till Qatar med just det är Storbritanniens kanske främsta hopp – Shaun Simpson. Skotten, som hunnit fylla 28, är tillbaka hos Yamaha och ser fram emot premiären.
– Jag gillar Qatars GP, säger han.

Efter en sjundeplats 2014 och en fjärde året därpå, avslutade Shaun Simpson sin tre år långa sejour på KTM med ett skadefyllt fjolår. Nu är han tillbaka på Yamaha för första gången sedan 2013, då han avslutade säsongen med att vinna Europas GP i Holland.

19 GP–tävlingar, 38 heat och 57 starter (inklusive kvalheat) betyder att skottens förmåga att vara jämn, och att alltid plocka poäng, kommer bli viktig om han ska vara med där uppe.

– Min jämnhet verkar alltid vara en stor tillgång och jag räknar med att det kommer vara det också i år. Men jag har också förberett mig på att man måste vara med från start. Det känns som att det är en sån säsong, säger Simpson i ett samtal med Race medarbetare Adam Wheeler.
– Och jag vill inleda starkt i år. Placeringar topp–5 i början kommer vara nyckeln för att vara med hela vägen, sedan kommer jag kunna lita på min jämnhet och se till att vara redo för de tävlingar som jag vet passar mig. Erfarenheten säger mig att något känns annorlunda i år… se upp!

 

Shaun Simpson tillsammans med Wilvo Yamahas teamchef, Louis Vosters, och teamkompisen Arnaud Tonus. Foto: Yamaha

 

Simpson kommer 2017 att göra sin tolfte säsong i GP–cirkusen och tillsammans med Arnaud Tonus bildar han duon som ska ta Wilvo Yamaha från MX2 till MXGP. Qatar blir ett första test för teamets nya 450–hojar. Och Simpson ser fram emot premiären.

– Jag tycker det är en fantastisk bana att börja säsongen på. Vad jag har hört är det inte många förare som klagar på banan och det är faktiskt en av dem som jag verkligen ser fram emot under året, menar Simpson och utvecklar:
– I Losail vet vi att vi kommer till en välorganiserad anläggning, jämfört med många andra utomeuropeiska race. Så det är svårt att säga något negativt. Även om det saknas viss atmosfär för att vara årets första GP. En premiär i Europa hade definitivt varit häftigare i den aspekten.