Team Gariboldi tog över MXGP–förarna när Tim Gajser körde hem VM–guldet förra året och Gautier Paulin försvann till Husqvarna. Ryssen Evgeny Bobryshev flyttade över och Team Martin, tidigare HRC’s officiella i MXGP, blir till 2017 nytt MX2–team. Michele Cervellin och Chihiro Notsuka är förarna som ska göra det för Honda i lilla klassen. 

Cervellin är inget nytt namn på Honda, men 2017 blir första säsongen som fabriksförare för italienaren. Försäsongen har spenderats mestadels på hemmamark, såväl på Sardinien som på fastlandet, och i den tredje rundan av Italienska Mästerskapet lyckades Cervellin vinna MX2–klassen och säkra en total andraplats i serien.

– Det känns spännande att snart vara igång på riktigt, särskilt eftersom jag nu kommer köra för HRC och att teamet ger mig alla förutsättningar som finns för att jag ska kunna köra till mig så bra resultat som möjligt, säger Cervellin i ett pressmeddelande från HRC.
– Jag har aldrig kört utanför Europa tidigare, det blir en ny erfarenhet och jag kan inte vänta tills vi är på plats. Vinterträningen har gått bra och jag har jobbat hårt tillsammans med teamet för att få till den perfekta känslan på hojen.

Cervellin körde elva GP–tävlingar i fjol och var som bäst nia, i Spanien. Totalt blev det en 18:e plats för italienaren.

Vid sin sida har han japanen Chihiro Notsuka, som kanske är mest känd för att det var han som landade på Jason Anderson när denna gick i mål som segrare i ett av finalheaten på Motocross of Nations i höstas. Notsuka har aldrig kört ett GP, men vann MX2–titeln hemma i Japan med HRC förra året.

– Det är början på en ny utvecklingskurva för Notsuka. Från att bara ha kört och tävlat i Japan under sin karriär tar han nu ett nytt steg, för att samla erfarenhet, säger HRC’s General Manager Roger Harvey om sin japan.
– Michele Cervellin har gjort det riktigt bra på Italienska och testerna har också gått bra. Vi förväntar oss fina resultat och jag tror att han bli lite av en överraskning i MX2–klassen.