Tim Gajser är regerande världsmästare i MXGP. Och Evgeny Bobryshev var en av bara två förare som tog poäng i samtliga 36 heat förra året. Det är en skaplig duo som representerar Team HRC i 450–klassen 2017. 

Ryssen Evgeny Bobryshev gör i år sin åttonde säsong hos Honda och kommer från en fjolårssäsong som var allt annat än ojämn – det blev visserligen bara en plats på pallen under de 18 GP–tävlingar som kördes, men ”Bobby” var topp–10 i 30 av 36 heat. I de övriga sex slutade han elva eller tolva.

Det räckte till en femteplats för ryssen, som lagt upp försäsongen något annorlunda i år. Mer fysträning och mindre tid på hojen ska göra att han kan behålla styrkan och snabbheten genom den rekordlånga säsong som väntar.

– Jag känner mig i bra form och har förbättrat min kondition överlag. Känner att jag är bättre förberedd nu jämfört med var jag stod förra året vid den här tiden, säger Bobryshev i ett pressmeddelande från HRC.
– Vintertesterna har varit positiva och vi rör oss i rätt riktning. Jag har bra minnen från Qatar förra året och gillar verkligen upplägget på tävlingen, både banan och kvällskörningen.

 

Både Bobryshev och Gajser var på pallen i Qatar förra året. Foto: HRC

 

Bredvid sig i Team HRC har han den regerande världsmästaren Tim Gajser, som nu är under HRC’s flagg ”på riktigt”. Försäsongen har spenderats hemma i Slovenien fram till och med januari, då han mötte upp med teamet på Sardinien. Det är ingen tvekan om att pressen på Gajser kommer vara större i år, 20–åringen menar dock att hans mentala styrka och tro på sig själv är en av hans största styrkor.

Han tar sig an 2017 precis som vilken säsong som helst – att försöka njuta av varje tävling och hålla sig skadefri. Och förstås – att köra hem en tredje raka titel.

– Jag sätter inte mer press på mig själv nu än jag gjorde förra året. Jag ska försöka ha roligt och njuta, det är inte ett så dåligt mål för en premiär tycker jag, säger Gajser som längtar efter att ställa sig bakom grinden.
– Att inte ha tävlat på tre månader känns som en lång paus. Jag ser verkligen fram emot att det drar igång. Banan i Qatar liknar inte någon andra och det är alltid intressant att se den första fria träning, hur snabba konkurrenterna är och var man befinner sig. Förra året lyckades jag vinna båda heaten och självklart vill jag vara på pallen igen.