”Vi sammanför det som hör samman”
Året 2013 kommer att bli ihågkommen i motorcykelsport historien som det år då Husqvarna blev pånyttfödd.
HUSQVARNA startar en ny era av STOR FRAMGÅNG.

Husqvarna och Husaberg kommer att gå samman, här en blid på årets VM-förare på Husqvarna, fransmannen Benoit Paturel.

Efter förvärvet av Husqvarna, Pierers Industries AG har efter noggrann analys och utvärdering av alla aspekter, beslutades att återförena det som kom ut av delade rötter för 25 år sedan. Med andra ord, kommer Husqvarna ange en positiv ny era genom att kombinera sitt eget rika arv med Husabergs state-of-the-art-teknik.

Nya HUSQVARNA modeller kommer att tas fram till oktober.

Den nya generationen av Husqvarnas modeller pågår redan: en ny line-up, är med helt ny exklusiv design och den senaste tekniken utvecklas och kommer att erbjudas i segmenten Enduro, Motocross och Sportminicycles. Det kommer också att bli spännande, nyutvecklade produkter inom Supermoto segmentet – en där Husqvarna har haft en hel del framgångar på senare år.
MISSA INTE PRESENTATION AV NYA HUSQVARNA OFFROAD i SVERIGE, som planeras till början av oktober 2013. De nya modellerna kommer att presenteras för den stora publiken på den internationell EICMA mässan i Milano i början av november.
HUSQVARNA Sportmotorcycle GMBH, i verksamhet från oktober 2013
Från och med oktober 2013 kommer den nya koncernen bolaget ”Husqvarna Sportmotorcycle GmbH” grundas i Mattighofen, Österrike, vara i full drift inom produktion och försäljning av den nya modellserien till Husqvarna nätverk av återförsäljare och distributörer. Reservdelsförsörjning och kundservice för alla Husqvarnas modeller fram till och med årsmodell 2013 garanteras för de kommande åren och kommer att ligga kvar på nuvarande affärsläge i Biandronno (VA), Italien.

Pressmeddelande från Husaberg och Husqvarna