Eddie Hjortmarker från Mölndal, som 2013 kör för KTM Scandinavia, har kontrakterats för MX1 VM-föraren Ivo Steinbergs Riga Motocross Team.

Han kommer att köra hela EM serien och då möjlighet finns, en del VM deltävlingar i MX2. Övriga förare i teamet är Ivo Steinbergs som alltså själv kör VM MX1 och Viaceslav Golovkin från Ryssland som kör MX2. Det har under en tid diskuterats fram och tillbaka kring  praktiska förutsättningar och detaljlösningar.  Med hjälp av Peter Johansson på KTM Scandinavia ordnade det sig och kontraktet kunde signeras i helgen som gick. Eddie fortsätter som planerat att vara med och driva motocrossläger i Italien under våren och pendlar till Belgien där han bor hos teamet och tränar med dem.
– Jag har känt Ivo sedan tre år och vi har tränat tillsammans ibland när vi träffats i Italien. Vi började prata lite löst angående kommande säsong redan i början av förra årets EM serie. Eftersom Riga Teamet skulle byta till KTM och jag inte visste vilket märke jag skulle köra, så har diskussionerna inte kommit längre förrän jag skrev på för KTM vid årsskiftet.
Det känns inspirerande att komma in i rätt miljö och få kontinuitet i träningen tillsammans med teamkompisar på den här nivån. Dessutom vinner jag cirka 20 träningsdagar under säsongen eftersom jag kan flyga till tävlingarna istället för att åka buss, säger Eddie.
Ivo Steinbergs säger att det här är sista året han kör VM själv och kommer säsongen 2014 enbart arbeta med teamet. Hans målsättningen är att hjälpa unga förare som vill slå sig fram internationellt.