Han fyllde 20 i fredags men den finaste presenten lät vänta på sig till den här veckan. För nu står det nämligen klart att KTM’s Jeffrey Herlings fått klartecken från sin läkare att köra i Mexiko. Frågan är nu bara om han lyckas hålla Jordi Tixier bakom sig?

Sedan Jeffrey Herlings skada har teamkompisen i Red Bull KTM MX2 Factory, fransmannen Jordi Tixier, på de tre tävlingar holländaren missat lyckats kört in 122 av dem 145 poäng han var efter. Men 23 återstår alltså fortfarande. Och nu står det klart att Herlings, som inte kan ha suttit på cykeln särskilt många timmar efter skadan, kommer till start när MX2–klassen ska avgöras i Mexiko till helgen.

– Vi är försiktigt tacksamma att Jeffreys har gett klartecken för start, även om det kommer bli tufft för honom efter några veckors läkningsprocess, hälsar KTM’s Pit Beirer i ett nyhetsbrev och fortsätter:

– Självklart saknar han tävlingsform och kommer inte att vara i samma fysiska form som innan skadan, men vi känner att han förtjänar en ärlig chans att försöka säkra titeln.

En titel som i så fall skulle bli den nyss fyllda 20–åringens tredje i följd, i MX2. Beirer understryker också att det står en mängd personer bakom Herlings beslut att köra tävlingen.

– Jeffreys egen vilja att göra det samt expertisen från medicinska experter och deras personal har tillsammans spelat en avgörande roll för att få honom tillbaka. Rehabiliteringsexperter hos Ortema har också så sent som denna vecka besökt Jeffrey och efter det specialtillverkat ett knäskydd för honom. Utan det skulle han inte kunnat få den här chansen.

Jordi Tixier har 23 poäng upp till Jeffrey Herlings.
Jordi Tixier har 23 poäng upp till Jeffrey Herlings. Foto: KTM Images