Trots att Henke Söderqvist och Tim Gustavsson, Huskvarna MK, tvingades i depå och byta hjulet på sidvagnen kunde de hemföra sin andra raka totalseger i årets sidvagns-SM, segrade gjorde även Uppsalas Jimmy Wicksell på Honda 150.

Henke Söderqvist/Tim Gustavsson vann sidvagns-SM i Varberg före Robert Gustavsson/Henrik Apelgren till vänster och Philip Stenborg/Christian Nilsson.

Henke och Tim tog starten direkt i första heatet och drog ifrån de övriga. Men efter halva heatet fick de punktering på sidvagnshjulet och gick i depå och bytade detta. När de kom ut på banan igen var de fyra, men körde snabbt upp sig till trea och höll den positionen in i mål. Det blev en rasande fajt om segern då Philip Stenborg och Christian Nilsson, Älvbygdens MK, jagade ledande Robert Gustavsson och Henrik Apelgren, Varbergs MK. Fajten började redan när de låg tvåa och trea men blev ännu mer intensiv när det handlade om segern. Men Robert/Henrik höll undan för alla attacker och vann före Philip/Christian.
I andra heatet tog Henke/Tim åter starten och kunde nu obehindrat köra hem sin tredje heatseger för året. Lika säker tvåa hela loppet var Philip/Christian, medan Robert/Henrik blev trea lång efter men de fick köra utan handbroms. Totalfyra blev Sonnie Folkesson och Christoffer Liljegren, Hörby MCK.

Jimmy 150-segrade

Jimmy Wicksell segrade klart vid 150 Honda tävlingen i Varberg.

Jimmy Wicksell körde hem två säkra segrar vid en tävling för 150 Honda, Uppsalaföraren tog starterna och gav ingen annan en chans. Men Niclas Carlsson, Falköpings MK, hängde fint med tills han gjorde en lätt vurpa i första heatet, men blev ändå tvåa. I andra heatet blev det en startkrasch och Niclas hindrades en del men körde snabbt upp sig till säker tvåa. Emelie Dahl körde suverän snyggt i första heatet och blev trea, men blev kvar sist vid startkraschen. Mälarö-tjejen svarade dock för en grym uppkörning och blev femma, vilket räckte till den sammanlagda tredjeplatsen före hemmaförare Victor Rydell och danske Lukas Ankjear.