Den halvsvenske australiern Dean Ferris vann ett av de tre heaten, när den tredje deltävlingen i de australiska SX-mästerskapen kördes i Campeltown, Sydney.

Halvsvenske australiern Dean Ferris vann det avslutande heatet, i Campeltown, Sydney.

Efter två ”mud-race” var publiken förtjusta i att det blev en normal supercross i Campeltown, men för Ferris hade en blandad dag. I det första av tre finalheat, fick han upp sin 250 Kawasaki på bakhjulet i starten och kom ut i mitten av fältet. I sin iver att snabbt komma fram vurpade Dean och slutade elva i mål.
En bättre start i det andra heatet placerade Ferris strax bakom täten i starten, men han blev tillsammans med halva fältet rammade av en ”wild throttled ride” och det blev en rejäl krasch. Blåslagen och frustrerad reste sig dock Dean och blev 14e i mål.
Bestämd att vända kvällen till sin fördel, ryckte Ferris starten i sista heatet. Han tittade aldrig bakåt utan höll fokus framåt.  Med säker marginal vann han loppet galant på sin Monster Energy 250 Kawasaki. Därmed slutade han sjua i denna tävlingen och ligger tia i mästerskapet efter halva serien. KTMs Brendan Harrison vann tävlingen, men teamkompisen Matt Moss leder med tre poäng före Brendan.
– Starterna är verkligen betydelsefulla i denna sortens tävlingar. I kväll missade jag en start, hade otur i den andra och ”holeshottade” den tredje. Jag är riktigt frustrerad över totalställningen, men måste lämna det bakom mig och nu jobba för några totalvinster, konstaterade Dean Ferris.