Nu är det dags för årets andra SM-deltävling i motocross och den körs på Högstabanan i Haninge, dock tyvärr utan VM-föraren Alvin Östlund som kommer att vara i Holland och träna med sitt VM-team.
Istället får vi se om resten av den svenska MX2-eliten kan göra något åt SM-ledaren Even Heibye från Norge. De som står närmast på tur är Getinges Anton Gole, som kört riktigt bra vid de senaste EM-tävlingarna. Vi har även förre helgens båda JSM-vinnare Ken Bengtsson, tävlande för Järva MK och Sösdalas Pontus Jönsson. Hemmaklubbens Anton Lundgren blir farlig om han är frisk efter några hjärnskakningar.
I MX1 får SM-ledaren Jesper Jönsson finna sig i att vara förhandsfavorit, men kommer att få tufft motstånd av Rickard Sandberg, Filip Thuresson och danske Nikolaj Larsen. Ett spännande inslag blir att se var amerikanen Ricky Renner har att sätta emot.
125 U17 kommer att bli superspännande med SM-ledaren Isak Gifting i spetsen, med färska fina resultat från EM. Tuffaste motståndet kommer troligen från Stefan Olsson och Tim Edberg, men här finns utrymme för många att ta för sig.
Det blir ingen SM-deltävling för tjejerna, då några av de bästa kör EM just denna helgen. Men Haninge MK har ändå en tjej-klass där några nya tjejer har chans att visa upp sig. Missa inte denna chansen att se coss-SM i stockholmstrakten.