Det svenska teamet MX Academy har en ny förare i teamet och det är inte vem som helst, utan norske Kenneth Gundersen. Därmed är det också klart att han ska köra fyra SM-deltävlingar i MX1 på en 450 Husqvarna.

Kenneth Gundersens meritlista är lång, både som förare och tränare. Bland annat är han den senaste Skandinav att vinna ett motocross-GP, men många svåra skador tvingade honom att sluta i förtid. För några år sedan hoppade han in i Norges lag vid lag-VM i Tyskland och bidrog till att laget gick till final.
På senare tid har han dock varit mest känd som tränare och coach, men nu ska han åter satsa på fyra SM-deltävlingar, Norska mästerskapen och GGN till hösten.
– Kenneth kommer också att vara mentor och coach i teamet för de två 85-förarna Axel Semb och Viktor ”Vicke” Andersson, som nu ska ut i Europa och pröva sina vingar. Kenneths rutin och kontaktnät kommer att vara guld värt för oss i teamet, både för uppbyggandet och för tävlandet i Europa och SM. Vi i teamet gläds verkligen åt detta sammarbete och ser fram emot ett spännande och utvecklande 2016, säger teamchefen Tom Andersson.