Schweizaren Valentin Guillod vann sin andra raka GP-seger i motocrossens MX2-klass, när årets sjunde tävling kördes i brittiska Matterley Basin.

Det blev två grymt spännande heat, i det första var det kamp mellan hemmahoppet Max Anstie och Guillod. Medan de krigade smög Jeffrey Helings upp och passerade båda på samma varv. Anstie fick även se sig passerad av schweizaren.
I andra heatet tog Guillard snabbt hand om täten och redan på första varvet var Herlings tvåa. I olika stötar försökte den tvåfaldige världsmästaren Herlings att passera Guillod, men schweizaren höll fantastiskt undan och vann knappt.
VM-tvåan före denna tävlingen, fransosen Dylan Ferrandis skadade sig i Spanien och var inte med. Som om detta inte var nog, kraschade VM-fyran slovenen Tim Gajser på uppvärmningen och försvann. Klassen är nu kraftigt urholkad med alla skador.
I MXGP fick vi se en otäck krasch av italienaren Davide Guarneri, som fick tävlingsledningen att bryta heatet med 14 minuter kvar. Heatet startades om och Antonio Cairoli dominerade loppet på sin 450 KTM, Clement Desalle var tvåa före Max Nagl. I andra heatet vann den 23-årige fransmannen Romain Febvre sitt första MXGP-lopp, tvåa blev Desalle, men trean Cairoli vann GP-segern.
I 250-EM kom båda svenskarna efter i starten, men Alvin Östlund körde upp sig till åtta i mål, trots att han saknade frambroms hela loppet. Anton Gole var ännu längre bak och tog sig i mål som 18e och fick tre poäng. Mer om tävlingen kan du läsa i nästa nummer av Race Magazine, som trycks på tisdag.