EMX125–mästerskapet avgjordes nyss på Glimmingen, med årets sista heat. Och det blev årets 125–världsmästare Matteo Guadagnini som också körde hem europatiteln. Svenske Max Pålsson avslutade snyggt och blev åtta. 

125–klassen i EM var som vanligt sevärd, när årets allra sista heat nyss avgjordes i Uddevalla. Medaljerna skulle fördelas och italienaren Matteo Guadagnini hade bästa utgångsläget med en 18 poäng stor ledning före fransmannen Tom Guyon.

Guyon gjorde vad han kunde, vann helgens andra heat och totalvann Uddevallas GP, men det räckte ändå inte. Guadagnini låg med som trea under hela heatet och gjorde inga misstag. Poängen räckte med god marginal till att följa upp världsmästartiteln från tidigare i år med att också bli europamästare.

Guadagnini fick fira guldet.

Guyon vann som sagt tävlingen, efter en andraplats i går, men fick nöja sig med silvret i mästerskapet. Gårdagens segrare, tyske Simon Laengenfelder, blev tvåa idag, slutade tvåa i tävlingen och som bronsmedaljör i sammandraget.

Bästa svensk idag blev Max Pålsson, som låg med som sjua tills det var ett varv kvar men då passerades av estländaren Meico Vettik och fick nöja sig med en åttondeplats. Det räckte för att Pålsson skulle bli 14:e man totalt i EMX125.

Max Pålsson gjorde en fin insats i årets sista EMX125–heat.

Rasmus Varg, som körde in på en 13:e plats i gårdagens heat, slutade som 18:e i dag och blev därmed 16:e totalt i tävlingen. Utanför poängplats, precis som i går, såg vi Marcus Gredinger som 35:a och Filip Isaksson som 36:a.

Just nu är VM–klasserna ute på sina fria träningar och klockan 11.30 är det dags för avgörandet i EMX250.