I dagens nummer av Race Magazine glömde vi att rapportera om tjej-VM i tyska Teutschenthal, så vi ringde upp motocrossföraren Frida Östlund för att höra hur det gick för henne.

– Det gick så där, det borde gått bättre. I första heatet kom jag ut som tolva men tappade två och låg länge 14e. På sista varvet var jag pressad och blev för ivrig att ta varvade precis före målgång. Jag rundade dem men kom ut i mjukare underlag och tappade en placering. I andra fick jag en sämre start och var 17e på den nyvattnade banan, men körningen kändes bättre. Genom att köra om danskan Julie Dalgaard var jag uppe som 14e, när jag trodde vi gick i mål ett varv för tidigt. Jag slog av men Julie drog förbi som fasen, så jag förstod mitt misstag och gav mig av efter henne. Jag var helt i bakhjulet på henne när jag gick i mål som 15e.
– Men det var grymt kul att köra i Teutschenthal, jag har aldrig tidigare åkt på en bana med ett sådant fäste. Jag ska även åka vid avslutningen i Tjeckien, sedan jag fått en ny sponsor och de som hjälpt mig tidigare gått in med lite mer. Sedan börjar jobbet med att få ihop till en ny VM-satsning nästa år, avslutar Frida Östlund.

Genette nia

Genette Våge önskar alla en god sommar.
Genette Våge önskar alla en god sommar.

Den alltid lika glada norskan Genette Våge hade en bra helg i Teutschenthal, då hon med två jämna och säkra körningar blev nia i båda loppen. Även Genette arbetar med förberedelser inför 2015 och hade flera möten i Tyskland.
– Det är mycket på gång och jag hoppas på en riktig storsatsning för nästa år. I sommar ska jag på flera stora sammankomster för Fox Head Norden, men jag vill också passa på att önska alla en god sommar. Le och var snälla mot varandra, ta vara på sommaren och skaffa energi för hösten, menar Genette Våge.