Det blev två händelserika heat för svenske Yamahaföraren Alvin Östlund, när motocrossens andra VM-tävling körs i Thailand. Alvin blev elva i första heatet, sjua i det andra och totalt GP-åtta.

 

I en enorm hetta svarade Alvin för två grymma satsningar. I första heatet var han tia efter första varvet. Han jobbade sig snabbt upp till åtta och jagade ikapp italienaren Samuele Bernardini, när han var förbi svarade italienaren men att knuffa till honom. I samband med detta tappade han också ryssen Vsevolod Brylyakov.
Men Alvin kom igen och gick förbi Bernardini men vurpade tyvärr strax därpå och tappade Italienaren och lettländaren Pauls Jonass. På allra sista varvet tappade han även lettländaren Roberts Justs.
I andra heatet gjorde svensken en suverän start och var med i täten och klarade sig undan allt strul som fyra. På andra varvet tappade Alvin ett antal men lyckades suveränt att bli sjua i mål. Vi får nu gå tillbaka till 1990-talet och Jocke Karlssons dagar, för att hitta en bättre svensk MX2-placering.
Jeffery Herlings vann båda geaten säkert, med schweizaren Jeremy Seewer som totaltvåa före Alvins teamkompis Alexandr Tonkov. Det blev förövrigt även en norsk poäng, då Ben Hallgren med licens för Thailand slutade som 20e i första heatet. Ben har varit norsk 85-mästare och gjorde några inhopp i svenska USM.