VM-rookien i motocrossens MX2, Anton Gole från Lindome utanför Göteborg, svarade för personbästa när han blev GP-tolva i italienska Arco. Alvin Östlund som gjorde comeback efter skadad blev 13e i första heatet men poänglös i andra.

I första heatet kom Anton efter i starten men körde upp sig enastående och slutade som 14e, helt i bakhjulet på sin kompis och rival Alvin Östlund. Yamahaproffset var bra iväg som tia men har inte fått upp formen helt sedan sin skada, men slutade ändå 13e.
I andra heatet startade den svenske Husqvarnaföraren Gole betydligt bättre och var 14e efter första varvet och efter mycket krigande slutade han just 14e. Östlund var 19e efter första varvet men orkade inte avancera, utan slutade som 21a och precis utanför poäng.
Genom dessa 14 poäng tog sig Gole upp som 20e i VM-tabellen, medan Östlund är 22a.
I täten blev det en otrolig kamp mellan de båda KTM-förarna, Lettländaren Pauls Jonass och den unge spanjoren Jorge Prado. Genom seger i andra heatet tog Prado sitt livs första GP-seger, trea blev årets överraskning belgaren Julian Lieber.
I 250-EM blev Yamahas Ken Bengtsson totalnia efter speciellt ett fint lördagslopp, där han slutade åtta efter att ha legat topp-tio hela heatet. I dag började han som 21a och slutade som 18e, vilket gav honom totalt 16 EM-poäng. Här gick segern till italienaren Simone Furlotti, följd av landsmannen Morgan Lesiardo och finländaren Miro Sihvonen. I denna klassen deltog ytterligare tre svenska förare, men de placerade sig inte bland de 20 bästa i sista chansen.
I MXGP hade vi Jonathan Bengtsson med och han kämpade väl, men som bekant är han sandspecialist och hade det jobbigt på detta hårda spåriga underlag. Men Jonathan kämpade sig igenom båda heaten och längtar säker till helgens Valkenswaard. Den åttafaldige världsmästaren Antonio Cairoli, vann första heatet men var med i en krasch strax start i andra loppet.
Men italienare såg inga hinder utan svarade för en helt makalös uppkörning och tog andraplatsen. Detta gav honom GP-segern eftersom den regerande världsmästaren Tim Gajser var trea i första heatet och vann andra heatet. Trea blev schweizaren Arnaud Tonus, som i år har återkommit efter två års tävlande i USA.