Viktor Björklund nöjde sig inte med lördagens seger på Glen Helen utan fortsatte på söndagen med att totalvinna  både 250 Pro och Open Pro klasserna i Golden State Motocross National.

Viktor Björklund totalvann både 250 Pro och Open Pro klasserna i årets upplaga av Golden State Motocross National. Foto: Erica Augustsson

Detta var den 36:e upplagan av ”Golden State” serien som arrangeras av CMC, en organisation som startades 1968. Serien bestod av 5 deltävlingar under januari och februari. Den avslutades under söndagen på den nya banan i Lake Elsinore, där förövrigt sista deltävlingen i amerikanska Nationals ska köras i höst. Många svenskar har under årens lopp prövat på ”Golden State”, Peter Johansson, Jörgen Nilsson, Anders Eriksson, Mats Nilsson och framför allt Dick Pettersson för att nämna några men ingen har lyckats vinna serien totalt. Pierre Oxelmark vann 125 Juniorklassen 1992 totalt, det är nog det bästa vi klarat av vad jag kan komma ihåg, men nu har vi också Viktor Björklund.
– Jag blev trea i båda 250 Pro-heaten, låg tvåa i sista heatet till näst sista kurvan då jag blev omkörd av Villopotos brorsa. Även om jag inte vill dra för stora växlar på detta, så är det alltid roligt att vinna. Jag hade riktigt bra flyt i körningen och starterna satt bra hela dagen, säger Viktor Björklund.
Ett stort GRATTIS till Viktor.

Lars ”Amerikalasse” Larsson