Tidningen Race Magazine önskar alla läsare och annonsörer en God Jul och ett gott nytt MC-sportår. Det gäller speciellt alla som gillar motocross, enduro, speedway och trial, sporter som  gör livet ”gött att leva”. Det har hänt en del sedan årets sista nummer av Race Magazine kom ut och här följer en liten uppdatering.

En riktigt glad nyhet är att vi har två nya förare på Youthstreams lista över VM-team 2017.
Det är Anton Gole som representerar CEC Husqvarna Sweden i MX2 och det är Jonathan Bengtsson som återfinns hos CEC Scandinavian Racing Sports i MXGP.

LeoVegas Husqvarna har presenterat sina Motocross och Enduro team för 2017 och det ser mycket intressant ut. I motocrossteamet hittar vi den dubble MX1-mästaren Jesper Jönsson, som förvrigt kommer att köra MX2 nästa säsong. Samtidigt går brodern Pontus åt andra hållet och ska köra MX1. Vidare finns ”årets rookie” Danne Karlsson, nytända Sara Pettersson och 85-föraren Rasmus Varg i truppen.

Enduroteamet är grymt spännande med årets stora stjärna Albin Elowson i spetsen, tillsammans med Hanna Berzelius, Erik Ljungberg, Anton Sandstedt, Emil Gustavsson och Dalslandsprofilen Robert Friberg, som nu helt byter från motocross till enduro. Ansvariga och ledare för båda teamen blir Tomas Gustavsson, Lars Börjesson och Ronnie Bengtsson.

Team KTM Scandinavia har också klart med ett stort och imponerande motocrossteam 2017. Här återfinns Emil Jönrup och Isak Gifting i 125-U17, Genette Våge i MX-Girls, Felix Nilsson, Jakob K. Nielsen, Jimmy Wicksell, Kevin Horgmo, Mathias Gryning och Stefan Olsson i MX2. Horgmo som satsar på 125-EM kommer också att fortsätta köra 125 i MX2-SM.

I MX1 har man en trio som mycket väl kan bli 2017-års SM-medaljörer, nämligen de rutinerade men fortfarande otroligt lovande Even Heibye, Nikolaj Larsen och Viktor Björklund. Mycket spännande blir 2016-års VM-femman Genettes comeback efter nästan ett års skadefrånvaro och även Victors comeback som går efter ritningarna.

Med hjälp från Husqvarna Motorcyckles i Nya Zeeland kommer Carro Berglund att köra några tävlingar där hon laddar upp inför säsongen med bojkvännen Josiah Natzke, som vi sett i 250-EM och Motocross of Nations senast.