Nu på lördag är det dags för årets Riksfinal i Hallsberg och där ingår 85G, som inte har något annat mästerskap. Därmed kan man säga att Riksfinalen är årets höjdpunkt och SM för 85G.

"VIlle" Andersson från Huskvarna har tidigare vunnit Riksfinalen i 65 och 85G, men missade 85U i fjol. Ska han vinna 85U på lördag?

Riksmästerskapet är ett slags Cupmästerskaps Cup, där förare från alla landets olika cuper har chans att mäta sina krafter mot andra förare. Här kan förare från Kiruna möta jämbördiga förare från, Skivarp, Falun, Södertälje eller Uddevalla. Ja kort sagt hela Sverige.

Det ska koras Cupvinnarmästare i klasserna 50, 65, 85G, 85U, MX2U och Open. I nuläget är 290 förare anmälda men fler kan komma, eftersom man kan anmäla sig på plats under lördagsmorgonen. Men då måste man vara där i tid, dock inte i MX2U som redan är fullt.

Det är inte den svenska eliten i varje klass som kommer, även om några storförare är med här och där. Årets USM-trea i 85, William Andersson från Huskvarna är med. ”Ville” har vunnit riksfinalen flera gånger tidigare i olika klasser och vill inte missa årets tävling.

Så glöm inte riksfinalen på Hallsbergs Motorstadion nu på lördag, varken om du är förare eller publik. Det kommer att bli riktigt rafflande motocross med glada och åksugna förare från hela landet.