Sveriges stora motocrosslöfte Alvin Östlund reser hem från brittiska Matterley Basin med ett gipsbandage om handleden, efter en krasch i andra heatet för 250-EM.

Det var när Alvin låg sjua och skulle attackera norske Magne Klingsheim, som de smällde ihop och kraschade. Tyvärr var inte själva smällen med på TV-sändningen men det mesta tyder på att det var en Racing-incident. Handleden kommer att närmare undersökas vid hemkomsten till Sverige och vi kan hoppas på att det inte är så allvarligt. Vi har ännu inte fått tag i Alvin för en komentar, men mer om detta kan du läsa i nästa nummer av Race Magazine som trycks i morgon.
I det första heatet var Alvin inblandad i en startkrasch och blev av med frambromsen, men körde ändå upp sig till åtta i mål. Den andre svensken, Anton Gole fick han med sig tre poäng från första heatet och blev 24a i det andra. Christian Simonsson var ende svensk i 125-finalerna och han blev 21a och precis utan poäng i första heatet, i det andra var han 26a.
Det blev åter stora framgångar för våra 150-förare, där Tim Edberg hamnade på pallen som totaltrea. Närmast följd av Albin Larsen och Viking Lindström, medan Max Erlandsson var elva, Axel Pettersson 22a och Carl Jörgensen hamnade strax utanför poäng. I de öppna danska mästerskapen slutade Linus Nylén som totaltvåa bakom Nichlas Bjerregaard i MX2 och Jonathan Bengtsson var femma i MX1. Här vann åter amerikanen Ricky Renner stort, många svenskar deltog men hamnade längre ner i tabellen.