Grycksbos lovande motocrossförare Isak Gifting svarade för ett mycket fint EM-heat idag, på den svårkörda banan i italienska Arco. Efter att ha tagit starten i 125-heatet var han sedan önsom sexa och önsom femma, innan han kunde gå i mål som fyra.

– Detta var ju riktigt roligt, speciellt att jag tog starten. Jag firade lite i första hoppet med att höja armen, men jag tappde omedelbart en förare. Några snabba förare plockade ner mig till femma och där kubbades jag med en fransk kille och jag vet inte hur många gånger vi körde om varandra. Han vurpade minst två gånger och jag en gång, det var lätt att göra misstag på den blöta och hala banan. På sista varvet när jag låg femma vurpade en av killarna framför mig och jag blev fyra. Det hade jag inte väntat mig på denna typ av bana men nu hoppas jag på att göra något liknande i morgon, berättade Isak Gifting.

I 250-EM hade vi Anton Gole med på nionde tid efter kvalet men kom efter på startrakan, men tack vare detta kunde han runda en stor krasch i andra svängen och komma iväg som 18e. Han jobbade sig snabbt upp till tolva och var även elva, då han tyvärr gjorde en vurpa. Anton började om som 16e och svarade åter för en snygg uppåkning som räckte till åtta i mål.
– Det var en dum vurpa, jag hade just fått glasögonen nersprutade av två varvade och såg så dåligt, att jag gjorde en miss och vurpade. Men uppkörningen till åtta är jag klart nöjd med, sa Anton Gole.

Alvin Östlund gjorde åter ett starkt kvalheat i MX2-VM, när han kom ut som elva och körde i mål som nia.
– Jag är inte så nöjd med starten utan blev instängd, men kom ändå i väg som elva-tolva och kunde jobba på bra hela heatet. Det var svårt med omkörningarna men annars tyckte jag att banan var helt okey, förklarade Alvin Östlund.
Direkt i början blev det närkamp mellan Dylan Ferrandis som tog starten och Jeffrey Herlings som försökte träna sig förbi. Men fransmannen knuffade till holländaren som åkte ur spåret och även tappade schweizaren Jeremy Seewer, dessa två drog ifrån VM-ledaren men mot slutet fastnade Seewer på en vurpad varvad och Herlings kom upp i bakhjulet. Men Seewer höll skickligt undan och blev tvåa bakom den helt överlägsne Ferrandis.
I MXGP var Viktor Björklund med och låg 26a på tredje varvet när han bröt. Tim Gajser vann klart före Max Nagl och Antonio Cairoli.