Uddevalla-publiken missar i år den färgstarke fransosen Steven Frossard, som tvingas göra en ny knäoperation och blir därmed borta resten av säsongen.

Steven Frossard ska knäopereras och missar resten av säsongen. Foto Ray Archer

Det var vid Bulgariens-GP den 21 april som Frossard skadade sitt högra knä, han gjorde omedelbart en operation för att kunna fortsätta, men i Italien, Mexiko och Brasilien fick han ge upp. Men senast i hemma i St. Jean D´Angely gick det bättre igen och han blev totalsjua. Men efteråt kände Steven smärta efter och undersöktes i måndags hos specialist i Lyon, där man konstaterade att menisken är skadad.
Med tanke på att han redan missat så många poäng bestämde han sig för att avsluta säsongen och genomgå en ordentlig operation, av såväl menisken som ledbanden. Fjolårets silvermedaljör i MX1-VM, Frossard, med att vinna Elitklassen i årets öppna italienska mästerskap och följde upp det med att bli trea vid VM-premiären i holländska Valkenswaard. Därmed går Uddevalla-publiken miste om en förare som alltid kör bra just på Glimminge Motorstadion, Sveriges Grand Prix körs förövrigt den 30 juni och den 1 juli.