Karlskogatjejen Frida Östlund svarade för en fin prestation vid de holländska tjej-mästerskapen i Valkenswaard, när hon blev totalfemma och två platser bakom hittar vi även starkt jobbande Emmy Wallberg. Poäng blev det även i spanska och italienska samt lite poäng blev det även för tre svenska sidvagnsekipage.

Frida Östlund imponerade vid de holländska tjej-mästerskapen i Valkenswaard och blev totalfemma. Foto: Per Gustafsson

Frida och Emmy körde som sagt på den klassiska VM-banan i Valkenswaard och Frida slog redan på tidskvalet till med femte tid och Emmy hade 13e. Den flerfaldiga världsmästarinnan Steffi Laier från Tyskland var över fem sekunder snabbare på ett varv än hemmaförarna Marianne Veenstra och Britt van de Werlf. Laier vann första heatet klart före Nicky van Wordragen och Marielle de Mol, de två svenskorna blev nia respektive tia. Men i det andra heatet förbättrade sig rejält och Frida blev femma före Emmy. Det blev De Mol som vann före Van Wordragen, Veenstra och Britt van der Wekken sedan Laier tvingats bryta.
I samma tävling körde sidvagnsförarna och i det första tidskvalet kom Robert Gustavsson/Henrik Apelgren 13e, medan Henke Söderqvist/Tim Gustavsson råkade ut för tekniska problem och blev 23a. Philip Stenborg/Christian Nilsson satte elfte tid i det andra kvalet och blev sedan 22a i andra heatet efter att ha brutit det första. Robert/Henrik blev 26a i första och bröt det andra, medan Henrik/Tim blev tvåa i B-finalen. Holländaren Etienne Bax med sin lettländske burkslav Kaspers Stupelis vann båda heaten före Marcel Willemsen/Gerle Eggink och Daniel Willemsen/Harald Kurpnieks.
I Osuna körde årets andra deltävling i de spanska mästerskapen och Björn Andersson kvalade in som 13e, Philip Kihlman som 17e och Kim Pentmark som 19e, VM-föraren Jonathan Barragan var snabbast. Men första heatet vanns av Alvaro Lozano före Barragan och glädjande nog Andersson som trea, Philip körde in som 18e man medan Kim tvingades bryta. Även i andra heatet var Björn med och fajtades bland de bästa och slutade denna gång sexa, Philip följde upp med tolfte plats och Kim blev 15e. Barragan vann före Lozano, som dock leder med sju poäng före Barragan. Björn hittar vi nu som femma, Philip som 15e och Kim på 24e plats.
Eddie Hjortmarker körde italienska mästerskapen i Castiglione Del Lago och blev 21a i MX2-finalen, efter att ha varit 24a på kvalet. Fransosen Christophe Charlier vann före Alessandro Lupino och Chicco Chiodi, i MX1-finalen vann hemmaidolen Toni Cairoli före David Philippaerts och fransmannen Steven Frossard. I den slutliga superfinalen segrade Frossard före Philippaerts och Cairoli.
De brittiska mästerskapen kördes på Fat Cat och belgaren Kevin Strijbos vann samtliga tre heat i MX1-klassen, totalt följdes han av estländaren Gert Krestinov och lettländaren Mattis Karro, skotten Shaun Simpson och irländaren Martin Barr. I MX2 vann amerikanen Zach Osborne, efter att ha vunnit mellanheatet och blivit tvåa bakom schweizaren Arnaud Tonus i första och tredje. Tonus bröt mellanheatet och därmed blev Mel Pocock totaltvåa före Graeme Irwin, Tonus och sydafrikanen Newille Bradshaw. Svenske Alex Eriksson var med och körde för teamet Twisted 7 och han var 27a i första, följde upp med 23e plats och avslutade tredje heatet med att bli 26a.