De två tjejerna Frida Östlund och Emelie Dahl åkte direkt från motocross-SM i Tomelilla, till en internationell tävling i holländska Bentelo på onsdagen. Det var en crosstävling på ett gärde med några hopp och det dammade rejält, speciellt om man inte var bra med i starten. Men det var Frida och hon kunde köra in som fyra i första heatet och femma i det andra, vilket gav henne den totala femteplatsen och bäste tjej i MX2.
Emelie som var sämre med i starterna led hårt av dammet, men jobbade sig fram till tolva i första och sjua i andra. Det gav henne den totala niondeplatsen, av de 33 förarna. I MX1 körde Calle Sjöö och med problem i första heatet och tvåa i det andra blev han totalnia.
På måndagen körde Stefan Everts sin årliga välgörenhetstävling i Genk och Filip ”Fillibang” Bengtsson var med i klassen ”GP-stars”. Med en tredje respektive tiondeplats blev svensken totalsexa. Vann gjorde Pauls Jonass före Jeremy van Horebeek och Stefan Everts själv. I klassen för framtida 85-stjärnor gick Leopold Ambjörnson in som totalsjua. Här imponerade danskan Sara Andersen stort och blev totaltvåa bakom vinnande Raf Meuwissen.