Den mångfaldige världsmästaren Tony Cairoli lyckades komma från MXGP–premiären med en total femteplats. Italienaren trivdes på sin 450SX–F, men störs fortfarande av skadebekymmer.

Tony Cairoli körde sin första tävling under 2016, när VM–säsongen drog igång i helgen. Brutna revben har hållit honom borta från försäsongstävlandet och trots att han lyckades få med sig en sjätte och en fjärde plats i de två heaten, för totalt femte, störde skadan honom fortfarande.

– Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig av tävlingen på förhand på grund av problemen. Och en skadad nerv från ryggen till armen har varit betydligt jobbigare än revbenen, sa Cairoli, som aldrig vunnit ett GP i Qatar, efteråt.
– Hade knappt någon känslen i min tumme och det störde mig under körningen. Jag kunde inte svara på misstagen som jag ville. Men jag visste på förhand att jag inte var redo för 35 minuter eftersom jag bara tränat fyra gånger på hojen inför tävlingen.

Cairoli var i alla fall bäste KTM–förare, tre poäng för Shaun Simpson, och menar att setupen på hans 450SX–F är så bra den kan bli. Redo att köra hem sicilianarens första titel sedan 2009 på en 450–kubikare.

– Innan min krasch tycker jag att jag körde bättre än jag gjort under de tre tidigare åren här. Jag gillar verkligen cykeln och helt klart är setupen bättre bättre än den var förra året. Vi har fått mer tid på oss nu och den passar min stil bättre.

 

På fyra försök har Cairoli aldrig lyckats vinna i Qatar. Förra året blev det dock en heatseger för KTM–föraren. Foto: Ray Archer
På fyra försök har Cairoli aldrig lyckats vinna i Qatar. Förra året blev det dock en heatseger för KTM–föraren. Foto: Ray Archer

 

(Text: Adam Wheeler/Kalle Lundstedt)