MX2–världsmästaren från 2014, fransmannen Jordi Tixier, missar VM–premiären i Qatar. Tixier har tagit steget upp till MXGP i år men får alltså sämsta tänkbara start när en handledsskada stoppar honom. Därmed blir Clement Desalle ensam förare hos Monster Energy Kawasaki Racing Team under de två första tävlingarna.

Det är handledsskadan från förra året som fortfarande stör Jordi Tixier. Fransmannen, som då körde MX2 för Kawasaki som regerande världsmästare, kraschade vådligt i Mantovas GP och tvingades där avsluta säsongen.

På hösten kom beskedet att Tixier skrivit på ett tvåårskotrakt med Monster Energy Kawasaki Racing Team att köra MXGP och i november inleddes testerna tillsammans med teamkompisen Clement Desalle. 23–åringen tränade på hela vintern men högerhanden fortsatte smärta och till slut kom man fram till att det krävdes en kompletterande operation.

En operation som nu gör att Tixier missar åtminstone de två första VM–tävlingarna.

– Det är självklart en stor besvikelse, men det fanns inga andra alternativ när den senaste undersökningen visade att handleden fortfarande inte var läkt, berättar Tixier i ett pressmeddelande från Kawasaki.
– Att fortsätta köra kunde göra det mycket värre. Som tur var behövde vi inte sätta in några skruvar eller plattor, utan kirurgen gick bara in och lagade ligamentet och fixade till några ben. Nu ska jag ha en plastskena under en vecka för att sedan komma tillbaka på ny undersökning.