Att svensk motocross är på G, fick vi ytterligare ett bevis för när YZ125 Cup avgjordes i tyska Gelsenkirchen i samband med den stora SMX-tävlingen. Efter dominans i kvalen gick de fyra svenskar ungdomarna in bland de tio bästa med Tim Edberg på podiumet som tvåa.

En vecka efter de enorma framgångarna i belgiska Coupe L´Avenir, där Sverige med Anton Gole, Alvin Östlund och Isak Gifting vann lagtävlingen, Anton segrade även individuellt före Alvin medan Emil Jönrup var tvåa i 85-klassen, slog fyra grabbar till i YZ125 Cup och har nu gått vidare till ett läger i Italien.

Hela den framgångsrika svenska truppen vid årets Coupe de L´Avenir.
Hela den framgångsrika svenska truppen vid årets Coupe de L´Avenir.

I den första semifinalen blev Arvid Lüning tvåa och Tim fyra, sedan han kraschat i starten. I den andra vann imponerande Rasmus Holm före Hugo Johansson.  I finalen gjorde ingen av svenskarna en bra start utan fick jobba sig upp, Tim slutade tvåa, Arvid fyra, Rasmus sexa efter att ha varit sist i starten och Hugo tia.
Det bästa var att samtliga fyra var missnöjda med sig själva efter finalen, men de blev uttagna till ett läger hos förre världsmästaren David Philliaperts. Från det lägret kommer en av de åtta förarna att bli sponsrad EM-förare nästa år.

Ryan Dungey för KTM till seger i SMX-Cup.
Ryan Dungey för KTM till seger i SMX-Cup. Foto: Ray Archer

I den stora märkestävlingen segrade KTM före Honda och Kawasaki. Individuellt vann Ryan Dungey före Jeffrey Herlings och Marvin Musquin samtliga KTM.
Vill du läsa mer om denna tävlingen och Coupe L´Avenir, så kommer det i nästa nummer av Race Magazine.