FMCK Borås bjöd på fina tävlingar på sin Motorstadion, men fick mycket kritik av föräldrar och förare. Det var framför allt damm på lördagen man var upprörd för och de sista körningarna på dagen ställdes in. Det ska dock nämnas att 125 U17 kördes utan någon klagan, banan fick även beröm av flera 125-förare.
På söndagsmorgonen var hela banan genomvattnad och det blev fina tävlingar. Sösdala MKs Jesper Jönsson vann första MX1-heatet efter en trevlig fajt med Västerås MKs Viktor Björklund och med danske Nikolaj Larsen som trea.
I andra heatet blev det en kanonfajt mellan Jesper och Nikolaj, där dansken drog det längsta strået. Efter en stark uppkörning blev Järva MKs Rasmus Sjöberg trea. Totalsegern tog Jesper hem före Nikolaj och Viktor.

Jesper Jönsson vann sin tredje raka SM-deltävling i Borås före Nikolaj Larsen och Viktor Björklund.
Jesper Jönsson vann sin tredje raka SM-deltävling i Borås före Nikolaj Larsen och Viktor Björklund.

I MX2-klassen var norske Even Heibye ett steg vassare än de övriga och dubbelvann. Getinge MKs Anton Gole visade fortsatt fin form och var tvåa i båda före Järva MKs Ken Bengtsson. Udda var att de sex främsta förarna var samma i båda heaten.
I MX-Girls tog nordirländskan Natalie Kane en ny dubbelseger före Mälarö MCKs Emelie Dahl. MCK Hallandias Sandra Karlsson svarade för personbästa och blev trea i båda loppen. Att SM är internationellt visades då en tjej från Australien var med och i MX1 hade vi en gäst från Grekland.
SM-ledaren i 125 U17, Isak Gifting, drogs med en axelskada och kunde bara ta fyra poäng. Istället klev Jesper Hultman, Linköpings MS, fram och totalvann. I första heatet fick han ge sig för SMK Dalas Stefan Olsson, men i andra heatet var ordningen omvänd.
Det är en ren propaganda att se dessa entusiastiska unga förare och denna gång klev Upplands Väsby MKs Arvid Lüning fram ett steg och blev totaltrea. Arvid blev trea respektive fyra, i det andra heatet fick han ge sig för Huskvarna MKs Tim Edberg efter en härlig kamp.