Filip ”Fillibang” Bengtsson kommer under de tre närmaste VM-deltävlingarna att representera de belgiska Diga-Racing Team i MX2-klassen.

Filip "Fillibang" Bengtsson har nu fokus på de tre närmaste VM-deltävlingarna.

Det är Niklas Svensson på motocrossinaction.com som informerar om den glada nyheten för ”Fillibang”. Chansen kommer sig av att Digas ordinarie förare, Nick Triest, är skadad och teamet sökte en reservförare.

– Efter några samtal med teamchefen i måndags, så satt jag på flyget till Belgien på tisdagen. Det känns som en riktigt bra möjlighet. Jag redan känner de flesta i teamet och särskilt  Gustav Skoog, som var min mekaniker förra året. Jag tror det är viktigt att man känner sig trygg för att kunna prestera som bäst, säger Filip Bengtsson och fortsätter.

– Jag anlände till Amsterdam igår och åkte sedan tåg vidare till Antwerpen och där hämtade teamchefen Dirk upp mig. Jag har nyss kollat in deras workshop och Gustav håller på att fixa i ordning biken. Allt är så proffsigt och jag ska verkligen göra allt jag kan för att lyckas. Närmast blir det en lätt löprunda och sedan vidare till Honda Park i Olmen för lite test, berättar en förväntansfull ”Fillibang” för motocrossinaction.com.

Först och främst kommer Bengtsson att finnas på startlinjen i belgiska Lommel, Tjeckiska Loket och brittiska Matterley Basin. Vi får hålla tummarna för Filip och glädja oss åt ett svenskt namn i VM igen.