Filip ”Fillibang” Bengtsson har varit skadad sedan SM-premiären i Vissefjärda men är nu ok och ska köra 350 i lag-VM (Motocross of Nations)

Yes!!! jag är på gång igen, utropar Filip "Fillibang" Bengtsson som har blivit uttagen till Lag-VM i belgiska Lommel den 30 september.

Det är landslagscoachen Jocke Hansson som kommer med det överraskande beskedet att Filip Bengtsson är frisk och vältränat för att köra 350 på Lommel i Belgien.
– Jag har varit i ständig kontakt med Filip och Jonas Wing, som sköter hans fysträning. Jag har följt utvecklingen och enligt Jonas är Filip i form och dessutom sugen på att köra, säger Jocke och fortsätter.
– Det är viktigt att vi har förare som är motiverade och vill vara med. Jag har varit i kontakt med några förare som är tveksamma och är dom det då är det bättre att satsa på andra, tycker jag. Därför blir laget Kim Lindström på MX1, Kalle Olsson på MX2 och Filip Bengtsson på MXOpen, berättar Jocke Hansson.
– Det kom oväntat men jäkligt kul. Det blev en riktig födelsedagspresent, säger den i dag 21-årige Filip Bengtsson och fortsätter
– Jag är riktigt motiverad och både fysträningen och körning går kanon, ja nästan bättre än innan skadan.  Första tävlingen blir EM i Lierop och sedan är allt igång.
Vad tycker du om 350 på Lommel?
– Det ser jag bara fram emot, jag har kört en del 350 och på Lommel stortrivs jag. 350 är precis som en 250 fast starkare och jag tror att det blir perfekt på Lommel, avslutar Filip ”Fillibang” Bengtsson.