Filip ”Fillibang” Bengtsson lämnar KTM och kommer att köra för Honda 2015. Detta stod klart sedan KTM tackat Filip för tiden som varit. Exakt vilket team Bengtsson kommer att köra VM för är inte klart, men mycket lutar åt 24MX/Honda.
Efter att Race tillbringat en dag med både Bengtsson och Jonte Engdahl på Ripa under träning inför lag-VM och det inte yppades ett enda ord om detta, kom det som en överraskning.
– Jag har hjälpt Filip så mycket jag har kunnat och jag har inte lyckats att få in honom i ett seriöst KTM-team i Europa. Därmed har jag full förståelse för att han nu går till ett märke där han inte behöver betala sig in i VM. Jag önskar Filip all lycka inför nästa år och vi jobbar vidare med förberedelserna inför lag-VM i en god anda. Det viktigaste för oss båda just nu är lag-VM i Kegums, berättar Jonte Engdahl nu på morgonen.

KTM tackar Filip Bengtsson för fint samarbete
Efter en mycket lyckad helg där Filip Bengtsson säkrade titeln som Svensk Mästare i MX1 2014 meddelar KTM Scandinavia att man går skilda vägar efter denna säsong.
– Filip har blivit erbjuden plats i ett VM team som kör för ett annat märke och han har valt att gå vidare med dem säger Peter Johansson, tävlingschef, KTM Scandinavia.
Den gångna säsongen har varit mycket framgångsrik, både för KTM och Bengtsson.
– Det har varit en mycket positiv säsong. Filip har gått från att vara en lovande snabb åkare till att nå toppen, något som hade varit svårt utan support från team JE68, fystränare Jonas Wing och Lars-Gunnar Solin, mental coach. Vi vill passa på att tacka dem för deras fina insatser. Vi tackar Filip Bengtsson för givande samarbete och önskar honom lycka till. Vi kommer följa honom med spänning, avslutar Peter Johansson.