– Jag skrev i onsdags (26/10) på ett 2-årskontrakt med italienska KTM Silver Action, berättar en glad Filip ”Fillibang” Bengtsson i en pressmedelande.

Den svenske MX2-mästaren Filip "Fillibang" Bengtsson är klar för det italienska teamet KTM Silver Action.

– Vi åkte ner den 26e för att träffa Mirko (teamchefen), övriga teamet och titta på allt det praktiska. Allt såg kanon ut och jag skrev på ganska omgående. Jag kommer att få en lägenhet i Italien, samt en i Belgien, så träningsmöjligheterna kommer vara perfekta. Det känns otroligt bra att signa med ett så bra team. De har varit med i VM under en längre tid och vet vads som krävs för att nå den absoluta toppen, säger Filip och fortsätter.

– Jag kommer att flytta till Italien i början på januari, för göra mig hemmastadd och direkt börja testa min nya hoj. Det kommer att bli mycket test av saker som jag aldrig testat förr. Det finns riktigt bra resurser och jag vet att jag kommer att sitta på en av de bästa hojarna. Workshopen ligger strax utanför Bergamo i norra Italien, och det finns många banor runtomkring. Det ligger ett gym och en simhall bara ett par hundra meter ifrån min lägenhet, så träningsmöjligheterna är absolut perfekta. Nu är det upp till mig, jag kommer kunna köra och träna precis så mycket jag vill, berättar ”Fillibang”.

MX2-EM

– Jag hade verkligen hoppats på att köra VM redan nästa år och allt var från början klart. Nu fick tyvärr teamet bara två MX1 platser av Youtstream och inte en MX1 och en MX2 plats som de tänkt sig. Jag har nu skrivit ett avtal för att köra EM nästa år och VM 2013. Jag hoppas att SVEMO ska göra sitt yttersta för att hjälpa mig pusha Youthstream, så att jag kan köra VM redan nästa år. Om det inte blir VM så satsar jag full tut på EM och eventuella wildcardinhopp i VM. För uppladdning och träningens skull så spelar det ingen roll, jag kommer få precis samma förutsättningar från teamet både i EM och VM. Det här är verkligen något som jag kämpat för väldigt länge. Att få kunna bo, träna och vistas där resten av världseliten befinner sig. Jag tror det är de som krävs för att kunna ta nästa steg i karriären. tidigare. Det känns lite konstigt att jag ska börja med att flytta 140 mil hemifrån, men det är samtidigt detta jag alltid velat göra och nu när jag fått chansen är det inget att tveka på. Jag vill passa på att ge ett stort tack till alla som gjort det möjligt för mig att komma så här långt, avslutar en nöjd Filip Bengtsson.