Rykten säger att BMK Uddevallas och Honda Sveriges Filip Thuresson kommer att provköra för LS Honda Racing, för en eventuell styrning i teamet.

Honda Sveriges Filip Thuresson kan bli aktuell för VM-teamet LS Honda Racing inom kort.

Den stora belgiska Honda-butiken LS Motor är en välkänd aktör inom MX1-VM och har tidigare haft förare som Clement Desalle, Tanel Leok och Ken De Dycker. Det är just den sistnämnde De Dycker, som strax före VM-premiären i holländska Valkenswaard, hoppade av LS Motor Honda och teamet är på jakt efter en ny förare. Enligt rykten har det första steget tagits mellan teamet och Filip, som ska åka och testköra i Belgien. När detta blir av är allt för tidigt att säga men det händer inte denna helgen, för nu är Filip i Tibro och tränar med sina gamla skolkompisar från MX-gymnasiet.
– Jag kan inget säga för tillfället, menar Filip och fortsätter.
– Men jag har ju planer på att köra några deltävlingar i MX1-VM och jag har legat i ordentligt med träningen sedan jag kom hem från första tyska mästerskapet. Jag körde en tävling i Sotenäs som jag vann och förra helgen deltog jag i Honda Academy i Värnamo. Jonte Dahlgren och jag fick köra några goa pass med varandra, berättar Thuresson.
Det vore riktigt kul om vi kunde få med Filip Thuresson i VM, vi svenskar måste ha någon förare med för att upprätthålla intresset för MX-VM.