Den ”halvsvenske” australiern Dean Ferris är klar för Monster Energy Yamaha 2013, den 22-årige Dean kommer att köra MX2-VM tillsammans med britten Mel Pocock och fransosen Maxime Desprey.

Dean Ferris körde in 52 poäng vid de fem VM-tävlingarna i MX1 som han deltog i, innan han blev axelskadad. Foto: Ray Archer

Efter två år med skador, är nu ”halvsvenske” australiern Dean Ferris, mamma Christina är svenska, tillbaka för att utmana konkurrenterna i VM. Att det blev 250-VM beror på att han fortfarande endast är 22 år och teamen letar efter bra förare under 23, då man måste lämna MX2-klassen.
– Självklart är jag superlycklig över att vara en Monster Energy Yamaha-förare och detta är den främsta styrning jag haft med ett så här etablerat storteam. Jag vet att YZ250F är mycket konkurrenskraftig och jag känner att jag har stora möjligheter att visa vad jag går för under 2013. Jag är nu fullt återställd från min axelskada och är riktigt sugen på att komma igång, berättar Dean Ferris.
Den 20-årige Mel Pocock är årets Europamästare i MK2 men har även gjort flera starka körningar i VM under året och han spås en stor framtid inom sporten. Maxime Desprey är med sina tre heatsegrar i 250-EM den ende som slog Pocock under året och från teamet hoppas man på att dessa två förare ska fortsätta att sporra varandra.