"Halvsvensken" Dean Ferris leder de Australiska Motocross mästerskapen.

Efter en ytterligare lyckad tävlingshelg har, Monster Energy Kawasaki föraren och ”halvsvensken”, Dean Ferris, gått upp i ledningen för de Australiska Motocross mästerskapen.

Den fjärde deltävlingen kördes i Murray Bridge och blev tredje raka deltävlingen som Ferry hamnade på podiumet. Dagen började dock inte så bra för Dean, som fick stopp på hojen när starten gick för det första heatet. Från sista plats körde han upp sig till tia i ett heat som kändes mycket kort. Britten Billy Mackenzie vann före nyzeeländaren Josh Coppins och Michael Phillips. I andra heatet var Ferris ut som tvåa bakom teamkolegan Mackenzie och de följdes åt loppet ut. Det skilde bara en sekund vid målgången och tredjeplatsen gick till Phillips.

Det blev ytterligare en bra start för ”halvsvensken” i det tredje heatet och mycket snabbt gick han upp i täten. Väl där gjorde inte Dean några misstag utan vann före den tidigare GP-stjärnorna Coppins och Mackenzie. Även i det fjärde heatet blev det en suverän fajt mellan kawasakiförarna, men Mackenzie vann med mindre än en sekund före Ferry och med Jay Marmont som trea.

Totalvinnare blev britten men Ferry kom tvåa och tog därmed över ledningen och den röda nummerplåten.

– Förutom motorstoppet i första heatet fungerade mina starter perfekt. Det var grymt att få tillbaka den röda nummerplåten och jag är lycklig över att få hjälp av Monster Energy Kawasaki. Jag stortrivs på hojen och Billy och jag hade ett härligt flytt i tävlingen, förklarade Dean Ferry.

Ställningen efter fyra deltävlingar:

1 Dean Ferris 299
2 Josh Coppins 290
3 Billy Mackenzie 282
4 Jay Marmont 265
5 Cheyne Boyd 255
6 Michael Phillips 235
7 Lawson Bopping 219
8 Ryan Marmont 206
9 Daniel Reardon 164
10 Louis Calvin 156