Halvsvenske australiern Dean Ferris har skrivit ettårskontrakt med den förre F1-världsmästaren Kimi Räikkönens motocross-team Ice-one Racing Kawasaki för 2011.

Halvsvenske australiern Dean Ferris hälsas välkommen till Ice-one Racing av teamchefen Kari Tiainen.

Den 21-årige Dean, som har svensk mamma, har varit i Europa en tid, sedan han blev trea i Australiska MX1-mästerskapet. Det mynnade ut i att han han ska köra MX1-VM för Team Ice-one Racing Kawasaki under 2011.

– Jag har verkligen trivts på Kawasaki och haft enormt stöd av Kawasaki Australien, och nu hjälpt till detta kontraktet. Jag har testat Ice-one Racing 450 Kawasaki och jag älskade det. Det ska bli helt fantastiskt roligt, förklarade 21-årige Ferris.

– Säsongen 2011 har vi kört med unga finska talanger i VM och de har bidragit till en höjning av finsk motocross. Nu vill vi satsa ytterligare med Dean och han är en riktigt bra förare redan. Vi vill se hur långt han kan gå, menade teamägaren Kimi Räikkönen.

Den sjufaldige endurovärldsmästaren Kari Tiainen är också nöjd med teamets medlem till nästa år.

– Dean har kört för Kawasaki i Australien och var riktigt nära att vinna deras titel, så det kommer att passa os perfekt. Kawasaki har suportat oss i vårt nästa steg och vi känner att Dean potential att växa hos oss, förklarar Tiainen.