Australiern Dean Ferris fick inga poäng med sig vid årets andra deltävling i de australiska SX-mästerskap.

Dean Ferris tvingades bryta årets andra SX-deltävling i de australiska mästerskapen och är nu 14e i sammandraget med tre tävlingar kvar.

För er som undrar varför vi följer Dean Ferris närmare, så beror det på att hans mamma Christina är svenska och uppväxt i Fjärdhundra mellan Sala och Enköping, men flyttade sedan till  Sjöbo och Tomelilla. Efter att Christina jobbat som utbytes arbetare träffade hon sin blivande man Peter och de fick tre barn. Pojkarna körde cross och dottern höll på med ponny-ridning, men Peter omkom dock tragiskt 2001 och sedan dess har hon fått fixa allt själv, med hjälp av vänner. Den i dag 21-årige Dean har utvecklats till en av Australiens bästa förare och kommer 2012 att köra MX1-VM för finska Ice-one Racing Kawasaki.

Årets andra Lites-deltävling i de australiska SX-mästerskap kördes på WIN-Stadium i Wollongong. Tävlingen drabbades av en oväntad storm, som visade sig bli olyckas för Ferris. Halvsvensken inledde dock strålande och vann kvalet och allt såg lovande ut Men himlens portar öppnades och det blev ”mud-race” för andra tävlingen i rad. Efter en halvhyffsad start började han köra upp sig då han blev påkörd och hamnade sist. Han kom dock snabbt igen och började avancera men tre varv senare la maskinen av och hans dag var över. Ferris var inte den ende som drabbades men Matt Moss vann för andra helgen i rad. Britten Steven Clarke var tvåa och avancerade upp till totalfyra i sammandraget, medan Ferris nu är 14e totalt.

– Jag är verkligen besviken. Allt såg bra ut till att börja med, men sedan försvann all tur. Jag har farten för att vinna men jag måste hålla mig på hjulen, sa Monster Energy Kawasakis Dean Ferris efter tävlingen.