Det började fantastiskt bra för de svenska ungdomarna, när premiären av motocrossens 150-EM inleddes i italienska Arco. Albin Larsen och Tim Edberg hamnade på pallen och fem av sex svenskar tog poäng.

EM-tävlingarna körs med ett heat på lördag och ett på söndag, och 150-killarna har redan klarat av sitt första finalheat. Albin och Tim gladde stort med att bli tvåa respektive trea bakom finländaren Emil Weckman.
– Jag kom dåligt iväg men körde upp mig till trea, då kraschade finländaren Tatu Junnola och jag var tvåa. Jag försöte köra in på Weckman men det skillde 18 sekunder i mål och Tim blev trea sju sekunder bakom mig, berättade Albin
Viking Lindström körde in som sexa, Alex Pettersson som 16e, Carl Jörgensen som 19e och Max Erlandsson blev 25a efter strul.
– Jag kom iväg som åtta och tog några snabbt, men blev sedan utträng i uppgången till ett hopp och fick ett kast. Jag flög rakt in i ett staket och fick dra loss hojen från andra sidan, sedan fick jag hitta en öppning innan jag kom ut på banan igen. När jag kört mitt första varv var jag en och en halv minut efter näst siste. Det känns jobbig men jag kommer igen i morgon, lovade Max.