De är sedan länge Sveriges enda riksrekryterande idrottsgymnasium med motocrossinriktning. Och snart var en linje med enduroriktning tänkt att dras igång. Men tidigare i veckan kom chockbeskedet från Tibro Kommun att Fågelviksgymnasiet ska läggas ner. 

Det är lokaltidningen SLA som skriver om nedläggningshotet som vilar över Fågelviksgymnasiet i Tibro. Tidigare i veckan meddelade kommunens politiker att skolan ska läggas ner och bakgrunden är att för få elever söker till de sju programmen som erbjuds.

Vad som händer med crossgymnasiet som finns på skolan är ännu oklart.

– Det är ett väldigt hårt slag mot Tibro som kommun. Crossgymnasiet har funnits i snart 30 år, är intimt förknippat med Tibro och har en otrolig betydelse. Det är många som har gått där och flera som efter sin utbildning bosätter sig här, säger Anders Eriksson, som själv gick på skolan, till SLA.

– Det är många som ringer och är oroliga över det här beskedet. Det känns väldigt olustigt och det är en stor oro och ovisshet i Tibro. För mig kom det här beskedet som en riktig överraskning, fortsätter han.

2017 var det tänkt att även en enduroinriktning med riksintag skulle finnas på skolan, något som alltså nu inte ser ut att hända.

SLA skriver vidare att en majoritet av politikerna i kommunfullmäktige i Tibro kommun förordar en successiv avveckling av gymnasiet, som har tappat elever sex år i följd, och att de pläderar för ett större samarbete med främst Skövde kommun och andra orter inom Gymnasium Skaraborg.

I onsdags skrev företrädare för Tibro och Skövde kommun på en avsiktsförklaring om samarbete och senast den 1 april ska beslutet vara fattat.