Jeffrey Herlings har varit oövervinnlig på försäsongen. Efter tre heatsegrar på Hawkstone Park blev det tre nya på Valence i helgen. Men det var inte alla som var imponerade av holländaren. Suzukibossen och den tiofaldige världsmästaren Stefan Everts, som redan hade en frostig relation med 21–åringen, bland andra.
– Passeringen han gör på Ben Townley var onödigt aggressiv, sa Everts i ett nyhetsbrev från Team Suzuki.

Efter dubbelseger i de två MX2–heatet körde Jeffrey Herlings också hem Superfinalen, och slog samtliga 450–förare när Valence International avgjordes i Frankrike i helgen. Precis som han gjorde på Hawkstone Park förra veckan alltså. Men snacket efteråt kom istället för Herlings prestation att handla om hans passering av Ben Townley i det sista heatet.

Townleys teamchef Stefan Everts var allt annat än imponerad.

– Passeringen han gör på BT är onödigt aggressiv. Det är beklagligt att se sådant hända, och Ben skadade sitt knä i situationen, sa Everts och fortsatte:
– Det är redan så många förare skadade och säsongen har inte ens startat. Lite respekt förarna emellan är inte att begära för mycket. För tillfället vet vi inte hur det är med Ben, vi får vänta och hoppas på det bästa.

Townley hade innan incidenten slutat fyra i båda MX1–heaten.

Clement Desalle vann båda men tvingades också han bryta efter en vådlig krasch i Superfinalen. Desalle landade illa på högerarmen och att det handlar om någon skada har bekräftats från källor nära Monster Energy Kawasaki Racing Team, oklart dock hur allvarlig den är.

Shaun Simpson kunde efter Desalles uttåg vinna MX1–klassen.