Skadan som vår svenske VM-stjärna i motocross Alvin Östlund ådrog sig i Argentina, har visat sig vara så illa att han kan tvingas till operation. Klart är att vi kommer inte att få se Alvin i de närmaste VM-deltävlingarna.

Det var vid slutet på den fria träningen i argentinska Neuquén och Alvin hade redan satt den tionde snabbaste tiden, när han efter ett hopp landade på en vurpad förares hoj. Det blev en vådlig krasch i backen och han kände direkt att något gick sönder i axeln. Det visade sig vara ett brott på akromion, det avlånga utskottet mellan skulderbladet och nyckelbenet.
– Detta är ju så himla tråkigt, det kändes jättebra och jag trivdes på banan. Jag var också revanchsugen efter heaten i Indonesien och supertaggad. Men det är så här i idrott och just nu håller vi i teamet på att diskutera operation eller ej, berättar Alvin.
Kommer de fram till att operation inte behövs, så kan Alvin vara klart till Valkenswaard. Men blir det operation ska han vila i fyra veckor och då dröjer comebacken ytterligare.