Det blev stora svenska framgångar i dag på förmiddagen i tjeckiska Loket, Emelie Dahl blev sexa i tjejheatet och åtta i VM-tävlingen. Albin Larsen vann 150-heatet efter en otrolig fajt med Tim Edberg och tog även totalsegern.

Emelie gjorde en mycket bra start som åtta och gick direkt på första varvet upp som sexa, där hon dels attackerade danskan Julia Dahlgård och dels fick försvara sig mot italienskan Francesca Nocera.
– Jag är så himla nöjd, ja riktigt stolt över mig själv. Det är ju så mycket lättare när man är med i starten, jag förivrade mig inte utan bara höll mitt spår och kom ut som åtta. Jag tog snabbt två och sedan var det bara att kriga, ibland var jag i bakhjulet på Julia och ibland var Francesca i bakhjulet på mig. Det var ett himla roligt heat, sa en mycket glad Emelie Dahl.
Åtta blev norskan Genette Våge efter att ha legat där hela loppet, medan Frida Östlund kom efter i starten men körde starkt upp sig till tolva. Det var dramatik före loppet då VM-ledaren Livia Lancelot inte fick starta på grund av att de tog ut hojen ur väntzoonen för mekning och när man stängde den var inte hennes hoj där. Därmed vann italienskan Klara Fontanesi för fjärde året i rad.
Vilken fajt

Det svenska Honda-teamet i 150-EM fortsätter att imponera och alla tog poäng igen. Foto: Patrik Erlandsson
Det svenska Honda-teamet i 150-EM fortsätter att imponera och alla tog poäng igen. Foto: Patrik Erlandsson

Att de svenska förarna sätter färg på Honda 150-EM är det ingen tvekan om, i dag bjöd Albin och Tim på årets fajt i klassen. Båda två var bra med i starten och Tim tog snabbt över ledningen, samtidigt som Albin kom allt närmare.
Albin var en av få 150-förare som hoppade stora utförstrappen och där tog han Tim. Snabbt kunde dock Tim ta tillbaka ledningen, men i trappan kom Albin igen och tog över. Tim gjorde ett jätteskutt och hoppade ikapp och kunde åka förbi Albin igen.
Med fyra varv kvar kom de fram till stora trappan igen och där var det gulflagg, men stillastående och Albin hoppade åter förbi Tim. Där fick Albin ett lite försprång som räckte för att han skulle ta seger före Tim. Detta innebar att Albin vann tävlingen före britten Jack Bintcliffe, norske Hakon Frederiksen och finske Emil Weckman.
Med sin fantastiska körning tog Tim femteplatsen. Viking Lindström låg åtta i heatet när han vurpade på sista varvet och blev nia före Max Erlandsson. Alex Pettersson låg 14e när han kraschade och slog sig, medan Carl Jörgensen blev 18e.
– Jag var bra med i starten och kunde snabbt gå upp som tvåa. Tim och jag hade en bra fajt, vi körde om varandra mist 20 gånger sa Albin i Youthreams TV-sändning.
Weckman leder mästerskapet med tre poäng före Albin och Tim är fyra, 13 poäng före Viking.