Med två 16e platser kunde Eddie Hjortmarker från Mölndal körda in tio EM-poäng, vid VM- och EM-tävlingarna i Ryska Semigorje.

Eddie Hjortmarker körde in tio EM-poäng i ryska Semigorje.

Eddie, som var ende svensk i Ryssland , inledde med att sätta den 17e tiden i kvalet på lördagen. EM-klasserna kör som bekant ett heat på lördagen och Eddie var 24a efter första varvet. Men sakta och säkert jobbade sig MC Alingsåsföraren uppåt, för att på absoluta sista varvet knipa 16e platsen. Det blev en makalös kamp mellan britten Mel Pocock och danske Stefan K. Olsen, som tog ledningen på första varvet. Efter några varv gick britten till spets men på sjätte varvet var det åter Olsen som ledde, detta fortsatte loppet ut där de flera gånger låg sida vid sida. På sista varvet körde Pocock på dansken så att båda kraschade och eftersom brittens hoj låg överst kom han först iväg, och vann heatet.
I dag på morgonen kördes deras andra heat och Eddie var åter bland de sista efter första varvet, men Suzukiföraren kämpade på och kunde åter bli 16e. Pocock ledde från start till mål med Olsen som tvåa hela tiden. Den rutinerade holländaren Mike Kras blev tvåa i båda heaten, medan italienaren Alessandro Battig blev totalfyra före holländaren Brian Bogers och ryske Vsevolod Brylyakov.
I EM-sammandraget leder Pocock på maximala 150 poäng, medan Olsen är 26 poäng bakom och fyra deltävlingar återstår. Pontus Jönsson är fortfarande bäste svensk på 19e med 24 poäng, Eddie avancerade upp till 23a på 15 poäng, medan Jesper Jönsson är 29a på elva poäng.