De båda svenska motocrosstjejerna Emelie Dahl och Carro Berglund gjorde fint ifrån sig när Tjej-EM kördes i polska Cieszyn. Trots problem på lördagen tog Emelie brons, bakom två danskor och Carro blev slutsjua.

Carro hade tredje tid i sitt tidskval och Emelie femma i sitt, men sedan blev det fyra timmars väntan på första heatet och Emelie gjorde ett ödesiget misstag.
– Jag passade på att sova en timme men vaknade med hemsk huvudvärk, jag funderade på att hoppa över första heatet men slet mig igenom heatet som åtta. Carro var helt suverän och var bra i starten och gjorde förmodligen sitt bästa lopp någonsin och blev femma, berättar Emelie.
På söndagen kördes det två heat och i det första var det ett otroligt krigande om platserna och de fyra främsta bytte plats med varandra hela tiden. Det slutade med att Emelie blev fyra och Carro åtta. I tredje och sista heatet ledde holländskan Britt van der Werff, men kraschade tidigt. Emelie tog över ledningen och vann ohotad, i detta heatet kraschade Carro i starten och blev 14e.
Den 14-åriga danskan  Sara Andersen blev Europamästare genom att bli 2-3-3, hennes landsmaninna Julia Dalgaard tog silvert med 1-5-2 och Emelie bronset med 8-4-1. Den svenska mästarinnan Natalie Kane från Nordirland blev fyra med 7-3-4. Förutom Emelie och Carro blev Amanda Bergkvist 21a, då hon blev 16e i första heatet. Tyvärr kraschade Amanda rejät i tredje heatet. Den fjärde svenskan Josefin Larsson hamnade utanför poängplats i samtliga heat.
– Jag är naturligtvis besviken över att jag inte kunde göra mitt bästa på lördagen, men är jätteglad över heatsegern i dag och bronset, berättade Emelie Dahl efter tävlingen.

SM i Haninge

Idag kördes SM i Haninge och det blev speäänade och ovisst, men Jesper Jönsson tog hand om totalsegern i MX1, före Danske Nikolaj Larsen och amerikanen Ricky Renner. I MX2 var det Anton Gole som körde hem totalsegern före Even Heibye och Ken Bengtsson. Isak Gifting dominerade 125 U17 och vann båda heaten, före hemmaföraren Lukas Berg och den totala tredjeplatsen gick till Martin Holm.