Årets JSM inleddes i Borås i dag och Eddie Hjortmarker och Sebastian Lorenz premiärvann i MX2 respektive MX1.

Linus Nylén (18) och Eddie Hjortmarker (100) toppar MX2-JSM, medan Lasse Christoffersen (83) blev trea i första heatet.

Det blev bra tävlingar på Borås Motorstadion när FMCK Borås svarade för premiären i JSM, på den tuffa och utslagsgivande banan. I MX2 handlade det mycket Eddie och Linus Nylén, som vann första heatet med 38 hundradelar före Eddie. Men i andra visade Eddie att han var i bäst form denna dagen när han vann med mer än åtta sekunder före Linus. Med längst fram var även Ken Bengtsson och Emil Nilsson, som dock hade en svart dag. I första heatet bromsade han stopp och i andra hängde sig gasen, vilket gjorde att Emil endast fick med sig 13 poäng trots att han var en av de främsta. Ken visade sig vara jämn och säker, vilket resulterade i en fjärde respektive andraplats och trea i tabellen.
De 125-åkande juniorerna Wille Andersson, Anton Gole och Alvin Östlund fortsätter att imponera. Wille blev totalfyra, Anton åtta medan Alvin fick nöja sig med en sjundeplats i andra heatet sedan ljuddämparen lossat i första. Helsingborgs Jonathan Bengtsson är tillbaka och blev totalfemma före Emil Jönsson, som haft en skadefylld vår.
MX1 började med att Tom Johnsson kraschade i starten sedan Lorentz tagit hans spår, men Tom körde upp sig till femma. I ledning från start till mål gjorde Jonas Björklund en suverän körning, medanLorenz blev tvåa före Anton Wallsten och Emil Löfquist. I andra tog Johnsson starten och dominerade loppet ut, Lorentz blev åter tvåa före Emil och Anton.

Wild-card till kommande SM tog i MX2 Wille Andersson, Anton Gole och Landskronas Simon Bengtsson. I MX1 var det Årsundas Mathias Carlsson, enduroföraren Martin Iggmark från Hallsberg och Uddevallas Simon Nyström som fick var sitt wild-card.