Efter helgens SM-tävling i Årsunda, där Eddie Hjortmarker kraschade vådligt och tvingades avstå andra heatet, beslutade landslagsledningen att sätta in Ken Bengtsson i lag-VM istället för Eddie
Så här lyder Svemos motivering: Med anledning av skadeläget för Eddie Hjortmarker, efter helgens SM-deltävlingen i Årsunda, har landslagsledningen Jonas Engdahl och Jonas Wing i samråd med Motocrossektionen beslutat att ersätta Eddie med Ken Bengtsson i MX2. Ken har gjort en bra EM-, och SM-säsong med stabila resultat.
Eddie är naturligtvis besviken och ger själv denna kommentar:
Jag är inte förvånad, hanterandet känns lite som en förbundstradition. Är det så att man inte vill använda sig av mig och mina tjänster så är det upp till förbundet och landslagscoachen, det kan inte jag påverka.
Jag vet vad jag har presterat under säsongens VM deltävlingar och vad det innebär. Okej att det är en handfull jänkare som räknas som världens bästa förare, men i övrigt så står dom bästa i världen på startgrinden i VM.
Många av de här killarna har jag tävlat med sedan 85 tiden i både EM och Italienska Mästerskapen och under VM har jag stått bredvid många av de värsta på grinden. Dom är inte precis några gossedjur du har bredvid dig i sängen innan du skall somna. Tävlandet tillsammans med de här killarna har gett en helt ny dimension av rutin. Min målsättning är tre år i MX2 VM. I år har varit ett instegsår, nästa år skall jag etablera mig och år 3 skall förhoppningsvis resultaten komma.
Om jag förstår motiveringen rätt så pekar tydligen min formkurva ner och andras upp.
På VM deltävlingarna har jag kört på WP fabriksfjädring som har fungerat helt suveränt. Jag har fått jättefin support av WP killarna på tävlingarna så jag är helt nöjd med det. Men den här fjädringen är så optimerad att den blir känslig.
Jag kan bara konstatera att  vi inte haft tillräckligt med resurs att hantera det, här hemma.
I Västerås gick gaffeln sönder vilket vi inte förstod eftersom det var så skitigt. Jag trodde det var mig det var fel på. Jag körde så i bägge heaten.
I Årsunda hade vi liknande problem med fjädringen under lördagen. Vi upplevde att vi fick ordning på den till söndagens race. Jag kraschade och fick bryta på grund av att jag körde på en trädrot som kom upp i banan, med andra ord – allt kan hända.
Klart att det hade varit kul att köra lag-VM men jag bryr mig inte så mycket. Min målsättning är klar. Jag har redan gått vidare.