I lördags drabbades motocrossen av en dödsolycka i samband med en ungdomstävling i Nynäshamn, när en 13-åring vurpade så illa att han senare avled. Som en följd av detta har Östra distriktets beslutat att ställa in alla tävlingar till helgen, bland dessa återfinns JSM och Sverigecupen i Nyköping.

Det var på förmiddagsträningen inför Mälarfräsen som olyckan var framme och enligt de första uppgifterna som Race tagit del av var det ingen annan förare inblandad. Pojkens pappa säger dock till tidningen att det var fler inblandade när Västeråspojken gick omkull och fick så svåra inre skador att hans liv inte stod att rädda.

– Jag har tagit del av den första rapporten och inget tyder på att det var något fel på banan och sjukvården fungerade som den skulle. Allt tyder idag på att det var en olycka, säger Svemos generalsekreterare Pelle Westling till P4 Västmanland.

Arrangerande klubb Nynäshamns MCK tog omedelbart beslutet att ställa in tävlingen och idag har Östra distriktet beslutat att ställa in alla motocrosstävlingar kommande helg. Det innebär att det inte blir någon Sverigecup och JSM i Nyköping. När tävlingen ska köras kommer Svemos MX-sektion att senare meddela.

Race Magazines tankar går självklart till den unga pojkens familj, vänner, klubbkompisar och alla anhöriga i denna svåra stund.