Kör din säsong som Antonio Cairoli. Eller som regerande världsmästaren Romain Febvre. Eller varför inte som Filip Bengtsson? Ta chansen att rulla ut med de största på Glimmingen i Uddevalla. Eller på Glen Helen. Eller varför inte inför ett fullsatt, galet franskt hav i Ernée? MXGP2 är här och Race kom över ett snack med huvuddesignern bakom spelet – italienaren Domenico Celenza, som här ger fem tips för att lyckas bli världsmästare.

1. Lär dig banornas utformning
Vilken bana du än väljer – någon av de 18 i den officiella VM–kalendern, när du representerar ditt land i Motocross of Nations eller testar någon av de fyra inomhusbanorna i Stadium Series – är det avgörande att kunna banan; Varje kurva och varje hopp kan tas på olika sätt, och ”full throttle”–läget är inte alltid det mest optimala. Du måste lära dig när du ska vara snabb för att klara en trippel, eller när du måste hålla ner farten för att inte överhoppa och hamna utanför banan.

 

 

Ett exempel – när du kommer till ett enkelhopp, eller hopp precis innan en kurva, är det bättre att slå av på gasen precis innan du når toppen. Precis som i verkliga livet blir din höjd lägre och du förlorar mindre tid i luften.

Vi lägger ner mycket arbete på att få banorna i spelet så lika verkligheten som möjligt, jobbar med miljarder bilder, GoPro–filmer och GPS–data, tillsammans med beskrivningar av hoppen och banmått som tillhandahålls av Youthstream.

2. Använd viktförskjutningsfunktionen på din förare
I MXGP2 är allt individuellt anpassat, oberoende av varandra, vilket ger dig större kontroll över både motorcykel och förare…

Resten av artikeln tillsammans med en recension hittar du i nästa nummer av Race Magazine (#4) – ute hos prenumeranter nästa fredag.

•••

Inte prenumerant ännu? Då har vi tre alternativ:

• Beställ en här.

• Swisha 130 kronor (3 nummer), 250 kronor (5 nummer), 490 kronor (10 nummer) eller 680 kronor (15 nummer) till nummer 1236824965. I meddelandefältet skriver du namn, adress och postadress till den person som tidningen ska skickas till.

• Köp ett lösnummerKolla var närmaste tidning finns här. Eller köp senaste numret via vår hemsida.

 

unnamed