Trots länsstyrelsen ja blir det inget beach race på Skrea strand i Falkenberg i höst. Efter trafiknämndens avslag säger också polisen nej. Ett beslut som inte kan överklagas.

Det är Hallands Nyheters hemsida hn.se som rapporterar om det slutliga nej som initiativtagarna bakom det planerade strandracet nu fått. Bakom arrangemanget stod bland annat Bergman Trading, med Staffan Bergman och Elisabeth Perrone i spetsen, Motorklubben Falcon, med crossektionens Tommy Allansson, samt Patrik Erlandsson, som var den som först kläckte idén.

Planerna för att köra ett beach race på Skrea Strand utanför Falkenberg var långt gångna och för bara några veckor sedan fick man ett oväntat ja från länsstyrelsen. Men det nej som trafiknämnden gett planerna vägde tyngre när också Polisen skulle ge sitt tillstånd, och därför blev det nej också därifrån.

I motiveringen för sitt nej står enligt hn.se följande:

”Polisen avslår ansökan för mc-tävlingen i och med att trafiknämnden säger nej. Nämndens motivering är att det pågår stora byggnationer i området med mycket byggtrafik. Cirkulationsplatsen vid Peter Åbergs väg kommer att vara under ombyggnad och inte lämplig att använda för den här mängden trafik. Söderbron kommer också att repareras under perioden. Kultur- och fritidsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden var positiva under förutsättning att länsstyrelsen tillstyrkte racet, vilket man gjorde.”

Polisens nej går inte att överklaga, men i teorin skulle arrangören kunna överklaga trafiknämndens beslut och därmed tvinga Polisen att återigen titta på frågan. Det är dock inget man planerar göra i dagsläget.

– Nej, men med tanke på att vissa sagt att det var ett av de dummaste förslag som lämnats, så kom vi rätt långt. Många har tyckt att det var en bra grej, säger Tommy Allansson som stod för ansökan till hn.se.

Bergman Tradings pressansvarige Elisabeth Perrone uttalar sig också till tidningen.

– Det hade varit kul evenemang att göra. Att vara först med nånting i Sverige. Samtidigt får man respektera kommunens beslut även om det drog ut lite på tiden. Vi fick ett väldigt trevligt mottagande i Falkenberg. De ruskade inte på huvudet och sa att ”nej, det här går inte”. Det är man annars så van vid när man jobbar med motorsport. Vi brukar få gå igenom en skärseld innan vi får köra.

Inte heller Bergman Trading är just nu intresserade av att överklaga besluten och försöka en vända till.

– Nej, vi jobbar ju med andra projekt också. Vi står och faller inte med det här. Men det roliga är att det pratats mycket om det här på andra tävlingar, säger Perrone.