Det blev först nu i eftermiddag klart att BMK Uddevalla kommer att köra motocross-VM även 2014.

Det blir motocross-VM på Glimminge Motorstadion även 2014

– Det skulle var lättare att köra två VM-tävlingar i rad, än som vi nu förhandlat med Uddevalla kommun i en och en halv vecka. Men nu har vi fått de besked vi hoppats på och trycker på knappen för VM-deltävlingen den 6 juli 2014, berättar en trött men nöjd Micke Andersson hos BMK Uddevalla.
Kostnaderna för att köra ett motocross-VM är mycket höga och med tanke på att BMK Uddevalla också betalat ett mycket högt arrende för Glimminge Motorstadion av Uddevalla Komun. Ända sedan 2011 har BMK blivit lovade att köpa området, men istället har komunen höjt arrendet ett par gånger.
Men nu ställde BMK allt på sin spets och hotade med att inte köra VM-tävlingen, vilket skulle bli rejält kännbart för Uddevallas företagare.
– Vi har ständigt skjutit upp beskedet till Youthstream om vi ska köra eller inte, hade tävlingen blivit avblåst kunde det betyda slutet för en svensk VM-deltävling i motocross. Men nu har vi fått de besked vi väntat på av kommunen och börjar genast jobba inför tävlingen i sommar och mycket tyder därmed på att vi även kan skriva ett nytt femårskontrakt efter 2014. Men nu ska vi först ro denna tävling i land innan vi diskuterar ett nytt kontrakt, avslutar Micke Andersson i BMK Uddevalla.